Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met de makelaars. Zij vertellen je graag meer over dit project.

1. INSCHRIJVEN

DIt doe je online via de projectwebsite. In het inschrijfformulier heb je de mogelijkheid om meerdere voorkeuren voor appartementen op te geven. Daarnaast upload je de gevraagde documentatie om je inschrijving compleet te maken.

 

2. TOEWIJZING

De appartementen worden vervolgens toegewezen onder alle kandidaten die hun complete inschrijving voltooid hebben. Bij meerdere inschrijvingen op één woning wordt er toegewezen op basis van de best passende kandidaat. Indien je een appartement hebt toegewezen gekregen wordt er contact opgenomen om de vervolgstappen te plannen: Het tekenen van de huurovereenkomst.

 

3. OPLEVERING

Circa vier weken voor de sleuteloverdracht krijg je van de beheerder bericht over de definitieve ingangsdatum van het huurcontract.

Je betaalt naast de huurprijs maandelijks een voorschot op de servicekosten, deze bedragen € 65,- per maand. Denk hierbij aan kosten van elektriciteit ten behoeve van de algemene ruimtes, onderhoud van algemene installaties, liften, binnentuin, schoonmaakkosten, water, telefoonkosten lift, glasverzekering en een aantal gemeentelijke heffingen. De huurders die een parkeerplaats in de parkeergarage krijgen betalen hiervoor € 75,- per maand.

Houd verder ook rekening met de kosten voor privégebruik van water, elektra, verwarming, inboedelverzekering en (gemeentelijke)belastingen. Doordat de appartementen zeer energiezuinig worden gebouwd zullen de kosten naar verwachting erg laag uitvallen.

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsen wij op deze website impressie beelden en plattegronden.

Mocht er toch een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of bij een modelwoning, dan wordt je daarvan op de hoogte gebracht.

Volgens de huidige planning worden de woningen medio september 2024 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Door omstandigheden kan de opleverdatum vertraagd worden. Over de definitieve datum word je minimaal 4 weken van te voren geïnformeerd.

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.


Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen, nu en in de toekomst. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

- Minimaal bruto maandinkomen (vakantiegeld en eventuele vaste eindejaarsuitkeringen mogen hierin meegenomen worden) van 3 x de maandhuurprijs.

- Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de maandhuurprijs, eventueel aangevuld met voldoende eigen vermogen om langdurig het tekort op de inkomensrichtlijn aan te kunnen vullen.

- Bij twee inkomens telt het tweede (laagste) inkomen voor 75% mee.

 

Alle vaste inkomsten worden meegeteld. Denk daarbij aan salaris, vakantiegeld, dertiende maand en (pensioen)uitkering. Jaarlijks fluctuerende bedragen worden niet meegenomen. Ook de inkomsten uit flex-, oproep-, en uitzendwerk worden niet meegenomen. Datzelfde geldt ook voor overwerk en onregelmatigheidstoeslag.

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan jouw identiteit en jouw inkomen, zodat de juiste woning toegewezen kan worden.

 In eerste instantie hebben wij minimale gegevens van je nodig:

LOONDIENST

- Kopie paspoort

- Uittreksel bevolkingsregister (BRP)

- Werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden)

- 3 recente loonstroken met 3 bewijzen van loonstorting

- Verhuurdersverklaring of hypotheekhoudersverklaring

 

ZELFSTANDIG ONDERNEMER

- Kopie paspoort

- Uittreksel bevolkingsregister (BRP)

- 2 recente jaarrekeningen

- 2 aangiftes inkomstenbelasting

- Uittreksel Kamer van Koophandel

- Verhuurdersverklaring of hypotheekhoudersverklaring

 

GEPENSIONEERDEN

- Kopie paspoort

- Uittreksel bevolkingsregister (BRP)

- Jaaropgave pensioenoverzichten

- Bewijs pensioen stortingen

- Verhuurdersverklaring of hypotheekhoudersverklaring

Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 1 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt o.a. gevraagd om de twee meest recente jaarrekeningen van een volledig boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 2 maanden kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst.

Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomensrichtlijnen, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Een lening via DUO kan niet mee worden gerekend als inkomen.

 Tenzij aan deze eisen wordt voldaan, is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

 Houd er tevens rekening mee dat woningdelen niet toegestaan is.

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening.

Nee, het is niet mogelijk om te huren met een garantstelling.

Nee, je krijgt geen huurtoeslag voor een huurwoning in de vrije sector.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 20 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juli.

Je neemt natuurlijk jouw trouwe viervoeter of ander huisdier graag mee naar een nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat jouw huisdier geen overmatig lawaai maakt, niet ontsnapt en geen schade aan de woning toebrengt.

In de omgeving van Fultonpark kan je openbaar parkeren. Onder de binnentuin van het complex komt een parkeergarage waar een groot aantal parkeerplaatsen worden verhuurd aan bewoners van Fultonpark. De huurprijs bedraagt € 75- per maand. Op de prijslijst staat precies aangegeven welke appartementen een parkeerplaats hebben en welke niet.

Een borg van 1 maand huur wordt standaard gevraagd. In gevallen waarbij er extra zekerheid nodig is kan er een borg van 2 maanden worden gevraagd. Bijvoorbeeld wanneer je een eigen bedrijf hebt of wanneer je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt.

Alle woningen hebben een eigen royale buitenruimte. Tevens wordt er een binnentuin gerealiseerd die gedeeld wordt.

Er zijn 10 appartementen die een externe berging in de parkeerkelder hebben, dit is ook terug te vinden in de prijslijst. Daarnaast hebben alle appartementen een ruime inpandige berging.

In elk appartement zit een moderne keuken van EigenHuis Keukens. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten zijn wit, het aanrechtblad is zwart composiet. De inbouwapparatuur is van BOSCH en bestaat uit een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser,  koelkast met vriesvak en een combimagnetron.

De indeling van de badkamer staat weergegeven op de woningplattegrond. De badkamer is voorzien van een douchehoek met glaswand, zwevend toilet, handdoekenradiator en een dubbel wastafelmeubel. Boven de wastafel hangt een spiegel met verlichting en spiegelverwarming. De tegels op de vloer en wand zijn grijs beige van kleur.

De plafonds van de appartementen worden afgewerkt met spuitwerk. De V-naden van betonvloeren blijven in het zicht. De wanden worden hoogwaardig en vlak afgewerkt en hoeven niet meer nabehandeld te worden. De vloeren worden voorzien van een hoogwaardige PVC-vloer inclusief plinten.

De appartementen worden verwarmd door middel van een warmtepomp en vloerverwarming/koeling, welke aangesloten zijn op je eigen zonnepanelen. Elk appartement heeft een aantal zonnepanelen.

Ja, er wordt in ieder huurappartement een mechanisch balans ventilatiesysteem (WTW) geïnstalleerd.

Het officiële energielabel kan pas na de oplevering vastgesteld worden. Het complex wordt met de grootste aandacht voor duurzaamheid gebouwd. Door de toepasing van hoogwaardige isolatie, HR+++ (driedubbel) glas, zonnepanelen en een warmtepomp zullen de energiekosten naar verwachting zeer laag tot nihil zijn.